top of page
  • אוסי שטיין, יעל ארנוב

האם אתם מעיזים להכניס את כורסאות הטיפול למים?


מוכרת לכם הקליניקה הטיפולית הקלאסית- שתי כורסאות, שולחן קטן וחבילת טישו? בשנים האחרונות הסכים עולם הטיפול להרחיב, להגמיש במעט את ההגדרה מה היא קליניקה טיפולית. כך לדוגמא הגיעה חוות הסוסים כמרחב תרפויטי ברכיבה טיפולית, הטבע בטבע תרפיה ובימת התיאטרון בפסיכודרמה.

עכשיו הגיע הזמן להכיר בעוצמות המים, כמרחב טיפולי מקובל. הטיפול הרגשי במים בשיטת WT הינה פסיכותרפיה גוף -נפש, הרותמת את האיכויות והיתרונות של המרחב המימי (water therapeutic space), לטובת המטופל והקשר הטיפולי. הטיפול מתקיים בקליניקת המים בתוך בריכה מיועדת קטנה, חמה ואינטימית, תוך שהייה במים חמימים ומרגיעים. המפגש מתחיל בשיחה טיפולית ( verbal session 1 ) במים. ממשיך ב- bady session המטפל מחזיק, מציף את המטופל בין ידיו, מניע אותו בתוך מים חמימים בתנועות רגשיות (תנועות ומנחים הרלוונטים למצבו הרגשי של המטופל). המפגש מסתיים בשיחה טיפולית לסגירה ( verbal session 2 ).

מה יתרון המרחב המימי לטיפול רגשי?

מה שסגור ביבשה נפתח במים: המרחב המימי העוטף, המכיל , הרחמי מאפשר למטופל לחוש בטחון והחזקה גופנית מה שמהדהד ישירות גם להיבט הרגשי. המטופל חש חופשי ונינוח, פתוח יותר.

המים נושאים חלק מהעומס "מהחבילה": המרחב המימי בו המטופל מאבד את רוב משקל גופו, ללא פחד ליפול בהרגשה של מוגן ושמור, המטופל יכול להניח את קשייו ןהמים מצדם נושאים את הקושי עבורו ( לפחות לשעה קלה).

בהירות מחשבתית: השהייה במים מייצרת clearness בהירות מחשבתית זו מקלה על השיח הרגשי הכבד ביבשה.

פחות מילים: העבודה הגופנית במים "חוסכת" הרבה מילים מיותרות, מעודדת תנועה רגשית של רגשות תקועים, מנותקים.

חיבור ויצירת קשר: הקשר בין המטפל למטופל פשוט יותר, זורם, קרוב אך עם זאת שמור ומדויק.

הקלה למטפל: מטפלים רבים חשים את "כובד" הסיפורים של המטופלים על הכתפיים שלהם. תשישות חמלה טראומה משנית ושחיקה כל אלה עשויים להיות חלק מההשפעות של הטיפול על המטפל. המים כמרחב תומך ומכיל גם עבור המטפל. המים שומרים עליו מפני המחירים אותם גובה עבודת המסייע.


193 צפיות
bottom of page