top of page
  • מתן לב, דנה ממן, אוסי שטיין, יעל אונגר ארנוב

המים זוכרים


מי אנחנו שנדבר על מים אם דיסני בעצמם החליטו שזה נושא שובר הקופות החדש שלהם?

ראיתם את הסרט לשבור את הקרח? אם לא אז ממליצות לכם

השיר הנפלא הזה, שאת מילותיו תוכלו לקרוא בלינק הבא, מראה את סודם של המים ואת היכולת המופלאה שלהם לאגור זיכרון מעברם. האגם זוכר ויודע את מה שהאדם כבר הספיק לשכוח.


אז מי גילה את הזיכרון של המים?

אז מסתבר שלא היו אלה דיסני שגילו את החדשות המרעישות בדבר יכולת המים לאגור זכרונות מכל מצב/ מפגש מהעבר. היה זה החוקר היפני מסארו אימוטו שחקר ומצא כי לתודעה האנושית יש השפעה על המבנה המולקולרי של המים, וכי למים יש יכולת לאחסן ולזכור מצבים קודמים שלהם.

לטענת אימוטו המים הם "שרטוט המציאות שלנו", אנרגיות ותדרים שונים משפיעים על המים, והמים מצידם מקודדים ושומרים תדרים ואנרגיות אלו, דרך שינוי המבנה הפיזי והכימי של המים.

אז איך המים זוכרים?

סדרת הניסויים של מסארו שנקראה ,מים מקשיבים" בחנה את השפעה חשיפת מבחנות של מים למילים/ תמונות/ מוסיקה ולאחר מכן הקפאת המים לבדיקת התכונות האסתטיות שנוצרו במים.

השערת המחקר של אמוטו הייתה כי מים החשופים לדיבור ומחשבות חיוביות יהפכו לגבישים בעלי מבנה חזותי נעים ודיבור ומחשבות שליליות ייצרו גבישים מכוערים ז"א שמחשבות, מלים, רעיונות ואפילו מוסיקה שלנו נקלטים בתוך מולקולות המים ומשפיעים על המבנה המולקולרי שלהם!

ה"ממצאים הניסויים" שלו הראו כי כאשר מציגים למים מילים כתובות בעלות קונוטציות חיוביות כגון "אהבה", "חוכמה", "מלאך" או "נשמה" נוצרים גבישי קרח "יפים" במים (אחרי שמקפיאים אותם), ולעומת זאת כאשר מציגים מילים כגון "אתה טיפש", "שטן" או "אני אהרוג אותך" – לא נוצרים גבישים כלל, או שנוצרות גבישים מכוערים.

"מולקולות המים מושפעות ממחשבותינו, מילותינו ורגשותינו." אמוטו.

בשנת 2008, פרסם אמוטו את ממצאיו בכתב העת למדעי, המדען היפני הגיע לתובנות עמוקות לגבי יחסי הגומלין שבין מצב המים לבין בריאותנו הנפשית והקשר שלנו עם היקום כולו.

גם בעמק הסיליקון התייחסו ברצינות לרעיון הזיכרון של המים ועברו לאחסון זיכרון על טיפות מים (כל טיפה יכולה להכיל מעל טרה מידע!).

איך הזיכרון של המים קשור אלינו?

גוף האדם מורכב ברובו ממים (בשלב העוברות 90% מים, בילדות 80% מים ובבגרות 66% מים). גם המים הפנימיים שבגופנו (כמו המים של אימוטו ושל מדענים בעמק הסיליקון) צוברים זיכרונות ומשפיעים על המערך הגופני ומתוך כך גם על המערך הרגשי שלנו.

לכן אם מילים מחשבות משנות מבנה מולקולרי של מים ניתן להבין מה קורה לגוף האדם ולמים בתוכו כאשר מילים, רגשות ותדרים חיוביים פוגשים את המים שבתוכינו, ואילו איך מילים שליליות עשויות לזהם את המים שבתוכינו, ולהשפיע על בריאות הגוף והנפש, בני האדם הן בעיקר מים ולמים יש רגישות עצומה לגירויים סביבם.

המים הפנימיים שבתוכנו אוגרים וזוכרים (בצורתם הייחודית) את אירועי החיים שלנו, זיכרונות העבר, חוויות ייחודיות. בטיפול הרגשי בשיטת WT הנערך כולו במים, אנו מפגישים את המים הפנימיים של המטופל עם מים חיצוניים מרפאים.

ומה עם אלזה?

ואם נחזור לגיבורות הסרט אלזה ואחותה אנה, הן מחפשות את התשובה לטראומה הקשה שעיצבה את חייהן- אבדן הוריהן. הן יוצאות למסע בעקבות המים שמספרים להן את הזיכרון שאבד. בד בבד, אם הסיפור, מסע המים שהן עוברות מייצר בהן טרנספורמציה עמוקה (ממש כמו שהמים בטיפול מייצרים אצל המטופל). האחיות מרפאות את פצעי העבר משנות את מערכת היחסים ביניהן, גדלות וצומחות, מתגמשות ומתחסנות.


1,037 צפיות

Comentarios


bottom of page