"הקול בראש"- על מים וויסות רגשות
- אוסי שטיין, יעל ארנוב
- 1 בנוב׳ 2018
- זמן קריאה 2 דקות
חשבתם פעם איך נראים רגשות?
עלילת הסרט "הקול בראש" מתרחשת בתוך ראשה של ריילי, ילדה בת 11 החווה קשיי הסתגלות בעקבות מעבר משפחתה ממינסוטה לסאן פרנסיסקו. רגשותיה מונפשים בסרט כדמויות אנושיות המגלמות שמחה, פחד, כעס, גועל ועצב ואלו שולטים ומנהלים אותה לחלוטין וריילי לא מצליחה לקחת שליטה על האופנים בהם היא מגיבה, פועלת או מדברת. הרגשות של ריילי נמצאים "במפקדה הראשית", המוח, ומשם הם מוציאים אותה מאיזון באופן קבוע על ידי לוח בקרה הנשלט על ידם לחלוטין.
האם אתם הבוס של עצמכם?
הסרט מדגיש את אחד הקשיים הרגשיים המרכזיים אותם חווים אנשים באופן יומיומי והוא קושי לנהל ולווסת את רגשותיהם בצורה אפקטיבית ומיטיבה. אכזבה, כעס, פחד או עצב עשויים לתפוס פיקוד כאשר אנו חווים אותם ולטשטש את היכולת שלנו לנהל ולווסת את עצמנו. כך לדוגמה פחד עצום מכישלון עשוי למנוע מאתנו לעזוב עבודה שאיננו אוהבים ולפתוח בדרך חדשה, כעס בלתי נשלט בריב זוגי ימנע מאתנו לבסס תקשורת בריאה ונכונה עם בני ובנות זוגנו ופחד עז מלעלות על טיסה עלול להשאיר אותנו בבית ולא בחופשה. אנחנו נוטים לעלות על גל רגשי ומתקשים לווסת אותו.
מה עושים? קופצים למים!
בטיפול הרגשי "הקלאסי" השיח על הרגשות הוא דומיננטי: אנו משחררים רגשות, מעבדים רגשות, מעלים מודעות לרגשות אבל לפעמים זה לא מספיק.... בשונה מכך, בטיפול הרגשי במים חווים את הרגשות דרך חיבור עדין ועוצמתי כאחד בין גוף ונפש. אנחנו מחווטים מחדש מנגנונים רגשיים. מגיל צעיר אנחנו לומדים התנהלות רגשית מסוימת, בטיפול רגשי במים בשיטת WT אנו מייצרים חיווט מחדש- למידה רגשית מחודשת. כאשר בתהליך המטופל נמצא עטוף ומוכל בסביבה התרפויטית של המים. החיבור בין המטפל המטופל והמים (הטריאדה הטיפולית) מאפשר הזדמנות לחוות רגשות בעוצמה ובדרך אחרת ליצור חיבור לגוף תוך ויסות פיזי ורגשי. תהליך זה מאפשר יישום של למידה וויסות רגשי על ידי טכניקות של נשימה, הרגעה והרפיה שהולכות עם המטופל הרבה אחרי היציאה מהמים והופכות לחלק בלתי נפרד מחייו.

תופסים שליטה על מגדל הפיקוח הרגשי שלנו
במים, המטופל עובר תהליך Unlearning (הסרת למידה ישנה) אשר מתרחשת דרך החוויה הרגשית. בטיפול מושם דגש לא רק על הרגש כפעולה מנטלית, התבוננות וחוויה על חלקו של הרגש בתהליך. באופן הזה מתאפשר עבור המטופל מסע לעבר הכרה, התעוררות ופירוק דפוסי רגשות השולטים בו ולכן אי -למידה. למעשה למידה מחודשת של ויסות רגשות ולקיחת שליטה על "מגדל הפיקוח" הפרטי שלנו. המים בשל השקט, העיטוף ההכלה והרוך הטבעי שבהם יוצרים סביבה אופטימלית לחוויה של ויסות, איזון ואי -למידה. המים מעצם איכותם מציעים אלטרנטיבה קיומית של זרימה, תנועה, וחוסר קבעון באופנים בהם האדם בוחר לפעול במציאות חייו, ועל ידי המים לעצב אתה מחדש.

מה אפשר ללמוד מריילי? כולנו כמהים לשפר את מערכת הרגשות שלנו, להפחית רעשים וטרדות מיותרים. כולנו מבקשים מגדל פיקוח רגשי אפקטיבי. בטיפול רגשי במים בשיטת WT אנו פונים למגדל הפיקוח ומציעים לו שינוי מבורך של למידה מחודשת, תוך עבודה משולבת של הגוף והנפש המובילה לאפקטיביות והבניית חוויה רגשית מיטיבה.
Comentários